Plastiikkakirurgi Helena Puontin kehittämä tunteva rinta kiinnostaa myös kiinalaisia rintasyöpäpotilaita

Julkaistu: 30.1.2019

Puonti ei usko ryntäykseen vaan siihen, että potilaita tulee ajan kanssa Savonlinnaan hoitoihin.

Savonlinnalainen plastiikkakirurgi Helena Puonti uskoo, että hänen kehittämänsä menetelmä, jolla saadaan tunteva rinta rintasyövässä pois leikatun tilalle, kiinnostaa myös kiinalaisia rintasyöpäpotilaita. Ryntäystä sieltä ei kuitenkaan ole toistaiseksi tulossa.

— Kiinassa on vähintään yhtä paljon rintasyöpää kuin meillä Suomessakin, mutta hoitomenetelmät ovat erilaiset. Kiinnostusta moderniin rintasyövän hoitoon on, ja uskon, että ajan kanssa sieltä tullaan meille Savonlinnaan hoitoihin, Puonti sanoo.

Tammikuun alussa Kantonin alueella toimivan Eur Am International Medical Center -nimisen yksityisen lääkärikeskuksen kanssa tehty sopimus ei tarkoita Puontin mukaan sitä, että kiinalaisia asiakkaita olisi tulossa isoina ryhminä Savonlinnaan.

— Sieltä tulee jollain aikavälillä sairaita ihmisiä hoitoihin meille perheidensä kanssa. Rintasyövän hoito ja rintarekonstruktiot ovat meillä se ykkösasia. Voi olla, että kiinnostus laajenee siitä muihin tarjoamiimme palveluihin, Puonti pohtii.

Matkailumarkkinointi lisännyt Suomi-tietoutta

Puontin mukaan ajankohta Kiinan-markkinoiden tutkimiselle on nyt hyvä, sillä Suomi-tietoisuus on maassa kasvanut matkailumarkkinoinnin myötä.

— Kiinalaiset ovat nyt avautuneet maailmalle, Puonti kiteyttää.

Puonti tarjoaa Savonlinnassa rintasyövän hoitoa sekä plastista ja esteettistä kirurgiaa yrityksensä Plastiikkakirurgia Helena Oy:n kautta. Sopimuksen kiinalaisen lääkärikeskuksen kanssa hän teki toisen yrityksensä, Helena Medical Group -nimisen yrityksensä kautta.

Plastiikkakirurgia Helena Oy sai viime vuonna merkittävästi yritysrahoitusta yrityksen digitalisointiin.

— Toimintojen sähköistäminen liittyy vahvasti tavoitteeseemme saada asiakkaita globaalisti eri puolilta maailmaa. Muun muassa markkinointi tehdään pitkälti sähköisessä maailmassa, Puonti kertoo.