Asymmetriakorjaukset rasvansiirrolla

Asymmetriakorjaukset rasvansiirrolla

Omaa rasvaa otetaan omasta vartalosta sieltä, missä sitä on eniten. Näin myös ottokohta korjaantuu. Pienempi määrä rasvaa otetaan käsin alipainekatetrilla, isompia määriä tarvittaessa käytetään hellävaraista vesisuihkuavusteista rasvaimua.

Tavallisin ottokohta on vatsan alue, mutta myös lantion sivuilla ja reisien sisäsivuilla on rasvaa otettavaksi. Neste suodatetaan kudoksesta pois ja rasva on valmis siirrettäväksi. Rasva siirretään rintarauhasen alle sekä rinnan ihon alle, vältetään laittamasta sitä itse rintarauhaseen.

Tutkimusten mukaan noin 60 % siirtorasvasta jää eloon ja loppu sulaa pois. Tässä voi olla yksilöiden välillä suurikin vaihtelu. Tavoitteena on, että rasvasolu uudessa paikassaan verenkierrottuu. Siksi rasvaa voi kerrallaan laittaa vain sopivasti, mahdollinen ylitäyttö estää rasvan verenkierrottumisen.

Rasvansiirto soveltuu erinomaisesti rinnan muotovirheiden ja epäsymmetrian korjauksiin. Pienen rasvansiirtoalueen voi hoitaa paikallispuudutuksessa, mutta toimenpide tehdään yleensä nukutuksessa päiväkirurgisena.

Kokonaisen rinnan rakentaminen on työlästä ja vaatii useita rasvansiirtoja. Tällöin menetelmä vaatii pitkäjännitteisyyttä ja sitoutumista tavoitteen saavuttamiseksi.

Kiinteä rinnanpoistoarpi venyy huonosti. Arven alla oleva sidekudosliitos irroitetaan (rigotomia) rasvan siirron yhteydessä. Siitä huolimatta useimmiten tarvitaan myös arven venytystä joko kudosvenyttimellä tai alipaineimuliiveillä.