Silmäkulmien nosto

Ihon kimmoisuuden alentuessa sekä silmäkulmat että luomet laskeutuvat alaspäin. Muutoksen esiintyvyys on yksilöllistä, mutta sekä silmäluomien synnynnäinen rakenne ja geeniperimä vaikuttavat muutoksen esilletuloon.

Nuorella ihmisellä yläluomien laskeutuminen korjautuu luonnollisimmin kulmien nostolla (brow-lift). Tämä tehdään samaan tapaan kuin otsan kohotus endoskooppisesti. Hiuspohjaan tulevat pienet haavat. Endoskooppista tekniikkaa käytetään nukutusleikkauksissa.

Toimenpiteen jälkeen asiakas viipyy osastolla yön yli. Silmien ympärykset ovat turvoksissa ja mustelmilla muutaman päivän ajan. Suosittelen otsapantaa jälkihoitona 2 viikon ajan. Toipumiseen kannattaa varata 3 viikkoa.

Kulmien nosto on mahdollista tehdä myös paikallispuudutuksessa yläluomiplastian kautta tai kulmakarvan rajaan tehdystä avauksesta.

Jälkimmäisestä toimenpiteestä jää kasvoihin pysyvät arvet, enkä suosittele sitä esteettisessä korjauksessa.

Yläluomiplastiat

Jos kulmakarvojen etäisyys yläluomen reunaan on riittävä, voidaan tehdä luomiplastia (blefaroplastia).

Luomiplastia tehdään yleensä paikallispuudutuksessa polikliinisesti. Turvotus ja mustelmat pyritään minimoimaan. Siksi Primastan ja Q 10 koentsyymivalmisteet suositellaan lopetettavaksi kaksi viikkoa ennen toimenpidettä.

Leikkauksen jälkeen käytetään kylmäpakkauksia turvotuksen estoon. Myös kumartuilemista ja voimakasta rasitusta kannattaa välttää vähintään kolmen päivän ajan. Toipumiseen on syytä varata aikaa kaksi viikkoa.

Tarpeen mukaan leikataan sekä yläluomet että alaluomet samalla kertaa, mutta suosittelen asiakkaan toipumisen kannalta, että ne tehtäisiin eri kerroilla.

Alaluomiplastiat

Alaluomien korjaus on teknisesti vaativaa, ja mustelmat sekä turvotus leikkauksen jälkeen ovat normaalia.

Tekniikka valitaan yksilöllisesti riippuen siitä, onko kyseessä luomirasvan epätasainen jakautuminen ja/tai liiallinen ihon määrä. Toisinaan voi olla viisaampaa täyttää silmäluomen alareunan uurre rasvatäytöllä.

Alaluomiplastia tehdään polikliinisesti paikallispuudutuksessa. Alussa alaluomen ulkoreunassa tuntuu kiristystä, mutta se menee itsestään ohi.

Toipumiseen menee noin 3 viikkoa.

Lopullinen tulos on nähtävissä vasta 3 kuukauden kuluttua.