Keskikasvojen muotoilu (mid-facelift)

Keskikasvojen muotoilu (mid-facelift)

Keskikasvojen kohotuksessa korjataan laskeutuvat poskipäät ja suupielien poimut.

Paras ja kestävin lopputulos saadaan SMAS-liftillä (10-15 vuotta). Leikkaushaavat upotetaan asiakkaan omiin luonnollisiin uurteisiin ja kasvojen korjaus ja tukeminen tapahtuu kasvolihaksia peittävästä tukikalvosta (sub-muscular aponeurotic system). Leikkaustekniikka vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä, koska tärkeät kasvohermot kulkevat tämän tukikalvon alla.

Kasvohermojen asettaman erityisosaamisen takia monet käyttävätkin MACS-liftiä (minimal access cranial suspension lift). Siinä lihasten päällä olevaa tukikalvoa ei vapauteta, vaan pelkästään kiristetään. Tulos on alussa hyvä, mutta sen kestävyydestä ei voi antaa takuuta. Leikkaus on kevyempi, nopeampi ja sopii vähäiseen kohotustarpeeseen.

Keskikasvot voidaan korjata myös silmien alaluomille tehtävän avauksen kautta. Tällöin tarvitaan apuviilto ohimoille hiuspohjaan sekä endoskooppinen tekniikka.

Mid-facelift voidaan tehdä sekä paikallispuudutuksessa (sedatio-puudutus) tai nukutuksessa asiakkaan toiveiden mukaan.

Suosin klinikassani parasta menetelmää. Toisinaan parhaan lopputuloksen saa yhdistelemällä eri menetelmiä ja lisäämällä siihen rasvansiirto PRP:n kanssa tai ilman.