Kasvojen kohotus (Facelift)

Kasvojen kohotus (Facelift)

Leikkauksessa korjataan keskikasvojen, kaulan sekä otsan ihon ikääntymisen tai sairauksien mukanaan tuomia muutoksia. Usein toimenpiteeseen liitetään myös silmäluomien muotoilut. Leikkausvaihtoehtoja on useita asiakkaasta riippuen ja siksi on tärkeätä tehdä yksilöllinen hoitosuunnitelma ja kustannusarvio plastiikkakirurgin vastaanotolla.

Leikkauksessa siirretään ja tuetaan laskeutunut kudos takaisin oikeaan paikkaansa. Tarvittaessa täytetään epätasaisuuksia ja kuoppia rasvansiirrolla. Myös potilaan omaa seerumia (PRP platelet rich plasma) voidaan käyttää ihon elvyttämiseen. Leikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Kasvojen kohotusleikkaus on keskisuuri kirurginen toimenpide ja siitä toipumiseen on varattava aikaa 3-4 viikkoa.

kasvojen-kohotus-facelift

Kasvojen kohotusleikkauksen eli Facelifitin jälkihoito

Leikkauksen jälkeen valvomme asiakkaan vointia heräämössä seuraavaan aamuun saakka. Mahdolliset jälkivuodot esiintyvät aina ensimmäisenä iltana leikkauksen jälkeen ja tarvittaessa hyytymät poistetaan uudella leikkauksella.

Kasvojen kohotusleikkauksiin voi liittyä kasvohermon haaran venyttymä, joka ilmenee sen lamaantuneena toimintana noin kolmen kuukauden ajan. Nämä ovat hyvin harvinaisia ja paranevat 3 kk jälkeen.

Kasvojen ympärille tulee ensimmäiseksi yöksi pehmustettu tukisidos. Seuraavana aamuna se vaihdetaan tukipäähineeseen, jota suosittelen pidettäväksi viikon ajan.

Ompeleiden poisto on viikon kuluttua toimenpiteestä. Hiukset pestään sairaalassa ennen kotiuttamista ja jatkossa asiakas saa halutessaan käydä suihkussa. Myös haava-alueet saa suihkuttaa.

Asiakas saa mukaan päivystäjän hoitajan puhelinnumeron, johon voi tarvittaessa ottaa yhteyttä. Kiinnitämme myös kivun hoitoon erityistä huomiota. Jatkossa tulisi viikon ajan välttää voimakasta rasitusta, kumartuilemista sekä erityisen kylmää tai kuumaa ilmaa. Muuten saa ulkoilla voinnin mukaan.

Kasvojen turpoamista voi ennaltaehkäistä käyttämällä jääpussia leikkausalueella sekä laittamalla mustelma-alueille hirudoid- tai trombosolsalvaa. Lymfahoito nopeuttaa turvotuksen häviämistä. Lymfahieronnan ensimmäinen hoito on suositeltavaa jo ennen leikkausta ja seuraava noin viikon kuluttua leikkauksesta.

Toipumiseen pitää varata 3-4 viikkoa, jolloin turvotus ja mustelmat ovat hävinneet. Kasvoja voi alkaa meikata ompeleiden poiston jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä 2-3 kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Suosittelen kontrollia leikkaavan lääkärin vastaanotolla 1 kk ja 3-6 kk kuluttua leikkauksesta, tarvittaessa aikaisemmin.