Rintojen muotoilu

Rinnat ovat aina olleet tärkeä osa naisen vartalonkuvaa ja identiteettiä ja varsinkin länsimaisessa kulttuurissa rintoja pidetään naisellisuuden symbolina. Rintojen muotoon vaikuttavat perinnölliset tekijät, imetys sekä ikääntyminen. Iän myötä rintarauhasen kudoksen kimmoisuus vähenee.

 

Rintojen kokoa on yritetty suurentaa erilaisin keinoin jo toista sataa vuotta. Rintojen suurentaminen on nykyään hyvin yleinen toimenpide.

breast augmentation

Rinnat voivat myös perinnöllisistä tekijöistä johtuen kasvaa ylisuuriksi jo nuorella iällä. Ne voivat lisätä niska- ja hartiasärkyjä sekä toisinaan aiheuttaa myös iho-ongelmia. Erityisesti liikunnallisissa ammateissa (esim. tanssijat) isot rinnat koetaan hankaliksi. Oireiden lisääntyessä kannattaa harkita rintojen pienennysleikkausta.

 

Toisinaan isot rinnat johtuvat ylipainosta. Tällöin rintojen pienennys ei riitä palauttamaan vartalon tasapainoa. Päinvastoin se saattaa korostaa vatsan pulleutta. Näissä tapauksissa korjaus kannattaisi hyvän loppu-tuloksen aikaansaamiseksi aloittaa painonpudotuksella. Mikään plastiikka-kirurginen toimenpide ei ole laihdutusleikkaus.

Rinnat voivat olla eri paria rintarauhasen kehityshäiriön takia. Toisinaan rintaleikkausten, proteesikorjausten tai rintasyöpäleikkausten jälkeen rinnoissa on muotovirhettä. Olemme erityisesti perehtyneet näiden ongelmien hoitoon ja on ilo saada aikaan kauniit ja symmetriset rinnat.